Zoutalarm

Er is dit jaar weer begonnen met het strooien van zout op het wegennet. In overleg met de provincie Overijssel houden wij u op de hoogte van de data waarop gestrooid is. Deze data kunt u vinden op de borden zoals hieronder. Deze staan bij de ingang van de wasstraat.

Voor de strooihistorie, klik hier!

Zout en uw auto

In Nederland wordt in de winter werkelijk miljoenen kilo's zout op het wegennet gestrooid. Dit wordt gedaan om gladheid te voorkomen. Belangrijk om zoveel mogelijk ongevallen te voorkomen, maar niet zo goed voor de auto. De lak, carrosserie en chassis lijden er namelijk enorm onder. Het spul eraf wassen is de enige remedie.

Auto's zien er na een winter waarin veel zout is gestrooid niet alleen vies uit, maar zijn ook bedolven onder een grauwe pekellaag. Het zout vreet ook ongezien gaten in de lak. Het metaal wat daar onder zit wordt ongezien direct aangevreten. Zeker in combinatie met het natte weer, waarbij het water en vocht nog extra in het metaal kan vreten. Ook de vuiligheid die ontstaat door het strooien en het opspatten van de pekel heeft zo z'n invloed. Dit vreet namelijk nog meer in, terwijl vocht, water en sneeuw voor roest zorgt. 

De oplossing voor strooizout op de auto: de wasstraat!

Het enige wat helpt tegen het invretende zout is het verwijderen ervan. Zo snel mogelijk de auto door de wasstraat rijden en dat de gehele winter vaak herhalen zorgt ervoor dat de pekel niet door kan blijven vreten. Overigens heeft niet alleen de lak te lijden onder het zout. Zelfs kunststof en rubberen delen van de auto zijn niet bepaald blij met de pekel die alles aantast. Zorg er dus altijd voor om zovaak mogelijk een programma met onderkantwassing te kiezen in te wasstraat. Dit is de enige manier om uw auto zoutvrij te houden en op deze manier te beschermen tegen zout en pekel.